• Vi sponsrar vår framgångsrika Linn Leneklint

  8 Juni 2017
 • 13052017-DSC_0921

  Vår Linn, som jobbar som drifttekniker, röner stora framgångar på sidan om arbetslivet. Linn spenderar stor tid i stallet och åker land och rike runt och tävlar med sina två hästar. Detta vill vi förstås vara med och uppmuntra och samtidigt sprida vårt varumärke i bredare kretsar. Läs nedan om Linns historia fram till idag och hur hon tycker att det går att kombinera ett framgångsrikt hästliv med att jobba som drifttekniker på ett IT-företag:

  Linn Leneklint började med hästar redan vid 5 års ålder, och har varit inbiten sedan dess. Den första egna ponnyn, Herkules, fick hon i 12-årsåldern där även hennes tävlingsintresse tog fart. Herkules var en häst med mycket egna åsikter som fick scenskräck när han kom in på tävlingsbanorna. Men trots detta lyckades de tillsammans prestera fina resultat, som dessutom fick dem uttagna till talangprojektet Ryttare=Idrottare 2008.

  År 2008 valde Linn att ta steget upp på storhäst, och den blott 3-åriga hästen My Delight köptes in. En stor häst som knappt var inriden. Linn utbildade honom upp t.om. 120 cm höjd innan han såldes till Norge. Under tiden Linn jobbade med My Delight köpte hon ytterligare en unghäst, talangen Camir S. Med en kapacitet utöver det vanliga gick utbildningen spikrakt uppåt, som 6-åring tävlade de på 130 cm felfritt tillsammans. I samma veva kom hästen Birdie Path hem till Linn, en häst med mer erfarenhet än de andra hästarna i stallet. Linn och Birdie vann många tävlingar tillsammans upp t.om. 125 cm höjd. De tog även ett DM-silver bland juniorer 2011. Birdie var hos Linn i ca 1 år innan hon fick åka hem till sin ägare igen.

  Våren 2012, strax efter My Delight sålts, kom hästen Cyanid hem till Linn. En häst som inte hade haft det lätt i livet, och som dessutom var livrädd för hinder. Planen var att Linn skulle ha “Sune” på tillridning och försäljning, men efter att arbetet påbörjats insåg Linn mer och mer vilka fantastiska förutsättningar han hade, så hon valde själv att köpa honom. Utvecklingen har gått framåt sedan dess, även om det tagit tid. Sune är idag ute och tävlar lättare klasser i hoppning med fina resultat. Målet under 2017 är att ge honom mer rutin och debutera på 120 cm höjd under hösten.

  13052017-DSC_0905

  Stallets stjärna har under alla åren varit Camir. Men för några år sedan var Linn nära att förlora honom efter en olycka i hagen där han fick en svår nackskada, som nästan kostade honom livet. Men Linn valde att inte ge upp, utan började istället med ett rehab-program som idag fått tillbaka Camir till tävlingsbanorna. Under 2016 plockade de många placeringar tillsammans, däribland DM-silver bland seniorer och topplaceringar upp t.om. 125 cm. De var ankare i ERK’s div 2-lag som vann hela serien. De blev uttagna till klubbens Elit-satsning och har under 2017 levererat felfritt i alla sina starter. De var med i laget som vann premiär-omgången av div 1. Redan i mitten av mars ska Camir börja tävla 130 cm-klasser med mål att debutera på 140 cm till sommaren. Ytterligare ett mål är att delta i div 1-laget och kvala upp till elitserien.

  Linn arbetar dagligen med sina hästar utöver jobbet på Basalt. En balansgång som fungerar oerhört bra enligt henne själv. “Att först vara på kontoret och jobba med olika former av IT, umgås med härliga kollegor och utvecklas på flera olika plan för att sedan få spenderar kvällarna med att utbilda hästar, jag får det bästa av båda världar!” – Linn Leneklint

  Ni kommer kunna se Linn med Basalts logga på schabraken fortsättningsvis.

  Foto: Fotograf Theresé Karlsson